Ultimele Știri

Lumea prejudiciilor de milioane de euro vs. lumea strâmtă în care trăiesc românii

Cele mai mediatizate dosare din ultimul timp sunt dosarul Microsoft și cel al retrocedărilor. Acestea au produs prejudicii de milioane de euro, practic inculpații au produs găuri atât de mari că se puteau vedea și din spațiu. Nu este deloc surprinzător faptul că aceste fapte urmau să iasă cândva la iveală, pentru că oamenii noștri au furat și au uitat când să se oprească. Aceasta este greșeala majorității celor percheziționați și găsiți vinovați în ultimul timp.

Prejudiciul estimat în cazul dosarului Microsoft a fost în valoare de 60 milioane de euro. Cum s-a dat aici lovitura?

Prin Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Guvernul României şi Microsoft Ireland prin intermediul Fujitsu Siemens Computers (FSC) Austria GesmbH, în valoare de 105 milioane de dolari, derulat în perioada 2004-2009, de Contractul de închiriere de licenţe Microsoft de tip Enterprise Agreement Subscription, încheiat între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi consorţiul D-CON.NET, în valoare de 96 de milioane de euro, derulat în perioada 2009-2013, şi de Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI), încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei, în valoare de 124 de milioane de euro.

În cazul dosarului privind retrocedările, prejudiciul a atins cota de 300 milioane de euro. Iar suma aceasta semnifică mai mult decât ar putea vreodată să își imagineze măcar un muncitor cu un salariu mediu în România.

Procurorii anticorupție anchetează retrocedarea ilegală a zeci de mii de hectare de păduri, într-un dosar în care sunt implicați avocati, judecători, dar și nume grele din politică: Ilie Sârbu, Ioan Adam sau Viorel Hrebenciuc. Este vorba despre retrocedarea ilegală  a 90.000 ha de teren forestier și 100 ha de teren agricol.

Cetățenii de rând ai țării trăiesc la un nivel în care nici măcar nu și-ar putea imagina cum se învârt sume imense de bani!

Știm cu toții că se fură, este o realitate pe care o trăim zi de zi, dar deși suntem conștienți de acest lucru nu ne putem imagina vreodată ce sume imense intră în buzunarele secrete ale corupților țării.

Asta pentru că trăim la un nivel mult prea mic, pentru că salariile și toate veniturile noastre adunate sunt atât de modeste încât nu putem percepe în mod clar cât de sinistră este realitatea din culisele filmului României aparent sărace, care își plânge viitorul.

Vedem o țară săracă, însă nu ne-am putea imagina niciodată câți de mulți bani sunt ascunși de fapt în spatele cortinei, banii României, furați. Aceste sute de milioane de euro sunt doar o nimica toată din întregul sumelor de bani furate zilnic în România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*