Ludovic Orban, trimis în judecată de DNA

ludovic orban

Fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost trimis azi în judecată, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut 50.000 de euro unui om de afaceri. 

Demersul de trimitere în judecată intervine la aproape o lună de la punerea sa sub acuzare.

Am calitatea de inculpat, adică s-a pus în mișcare acțiunea penală. De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar. Îmi retrag candidatura din funcția de primar general din partea PNL”, declara Ludovic Orban la ieșirea de la DNA, la 11 aprilie.

50.000 de euro spun procurorii că ar fi cerut Ludovic Orban unui om de afaceri pentru a-şi finanţa campania. Se întâmpla la început de martie, însă totul a prins contur trei săptămâni mai târziu. Ludovic Orban i-ar fi cerut omului de afaceri să ducă banii unor persoane cu funcţii de decizie din cadrul a două televiziuni. Procurorii DNA spun că, în schimbul celor 50.000 de euro, cele două televiziuni ar fi trebuit să-i promoveze imaginea în timpul campaniei electorale.

De altfel, Cozmin Gușă și Sorin Oancea, acționari la Realitatea TV respectiv B1 TV, au fost audiați ca martori în acest dosar.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *