Lucruri neștiute despre Regina Ana. Cum și-a câștigat existența și ce pasiuni avea

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Social

Casa Regală a României a publicat un articol numit ”„92 de fapte în 92 de ani“, în care vorbește despre viața Reginei și despre pasiunile pe care aceasta le-a îmbrățișat de-a lungul anilor de existență.

Regina a fost foarte pasionată de vânătoare și pescuit, și era mare iubitoare de mașini și animale de companie. Încă din fragedă copilărie, Regina Ana a iubit mersul pe bicicletă şi pescuitul.

I-au plăcut întotdeauna Jeep-urile, pe care le-a cunoscut îndeaproape ca ofiţer de legătură al Armatei Franceze Libere. Ulterior, Regele Mihai i-a dăruit două asemenea vehicule, cu care Regina a participat la numeroase competiţii, raliuri şi expediţii automobilistice.

De la 16 la 18 ani (1939-1941), Regina Ana a urmat o şcoală de Arte Frumoase la New York şi, în paralel, a lucrat la magazinul universal Macy’s, pentru a-şi câştiga existenţa. După terminarea acestei școli, între anii 1941 şi 1942 a urmat, al New York,  cursurile Parson Schol of Art, unde a studiat ştiinţa promovării comerciale. A terminat cursurile (care aveau durata de trei ani) în mai puţin de doi ani.

Regina Ana a lucrat ca tâmplar, într-un atelier improvizat acasă, în timpul exilului din Anglia, pentru a nu cheltui bani cu achiziţionarea de mobilă. A vândut, duminica, la târg, unele dintre piesele de lemn executate de ea.

Printre talentele Reginei se numără și pictura. La Palatul Elisabeta sunt expuse, în apartamentul regal, două din lucrările majestății sale.

De asemenea, Regina era o fire sportivă, iar printre sporturile practicate s-au numărat scrima, echitaţia, ciclismul, gimnastica şi înotul.

Regina Ana a fost cea mai longevivă soţie de rege sau domnitor din întreaga istorie a României.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *