Ultimele Știri

Lucian Goian: „Steaua trebuie să ţintească mai sus de grupele Champions League”

Lucian Goian joacă de ceva vreme în campionatul chinez şi spune că se simte bine acolo. Fratele internaţionalului Dorin Goian a acceptat cu plăcere conversaţia cu noi şi ne-a dezvăluit o serie din secretele campionatului din ţara care însumează mai bine de un miliard de locuitori. Goe cel mic a vorbit şi de fosta sa echipă Dinamo  şi-a spus părerea despre duelul Stelei din play-off-ul Ligii Campionilor dar a spus şi ce diferenţă este între fotbalul din China şi cel din Liga 1.

Primele declaraţii ale lui Goian au vizat echipa lui Flavius Stoican. „Este un început bun de campionat pentru dinamovişti pentru o echipă tânără, în proces de reconstrucţie, este foarte important începutul de campionat. Părerea mea însă este că în acest sezon Dinamo nu are şanse la titlu. Echipele cu experienţă europeană şi cu jucători maturi care pot face oricând diferenţa, cum sunt Steaua, Petrolul sau Astra se vor bate la titlu anul acesta” a spus Lucian Goian, care şi-a îndreptat imediat atenţia spre rivala de moarte a câinilor roşii, Steaua.

„Steaua are şanse să se califice cu Ludogorets, însă cred că ar trebui să treacă la alt nivel şi dacă se califică, să încerce să facă performanţă şi în grupele Ligii. Doar ţintind mai sus putem progresa. Pentru început steliştii ar trebui să-şi propună o clasare pe primele două locuri în grupă. După aceea  -de ce nu -în timp ar trebui să îşi dorească să obţină cât mai mult din această competiţie”, a mai spus Lucian Goian. Acesta joacă la echipa de primă ligă din China, Beijing Baxy FC şi a dezvăluit cum e viaţa prin sportul rege din ţara asiatică.

Goian-Tianjin„Se investeşte foarte mult în fotbal, construiesc stadioane şi baze de pregătire impresionante, aduc jucători şi antrenori cu nume. De exemplu acum, Guangzou Evergrande, echipă  care a câştigat Liga Campionilor Asiei anul trecut,  l-a luat acum pe Gilardino  şi îl are pe Marcelo  Lippi antrenor. Din punct de vedere material şi al infrastructurii, China este la alt nivel faţă de noi. Dacă vezi ce stadioane sunt în liga a doua, cu 50.000 de locuri, iar în prima ligă sunt echipe care aduc străini pe un salariu de aproximativ 10 milioane de dolari pe an” a dezvăluit Lucian care ne-a povestit şi cum este viaţa în afara antrenamentelor şi a meciurilor cu echipa sa de club.

„Deja avem un an şi jumatate la Beijing, si doi ani şi jumatate în China, putem spune că ştim cam tot ce mişcă pe aici.  Am la echipă un coleg şi 3 antrenori croaţi, mai sunt doi jucatori croati la Beijing Guoan care stau cu noi în complex, deci cu ei mai ieşim la o cafea, la masă, chiar mai am puţin şi vorbesc fluent limba croată. Cât priveşte mâncarea, un subiect despre care se tot vorbeşte când vine vorba despre China, doar europeană mănânc.  Nu îmi place mâncarea chinezească şi cred că nu are ce cauta în meniul unui sportiv de performanţă pentru că este foarte condimentată, grasă şi uleioasă.”, a spus Lucian care nu a uitat nici de fratele său Dorin Goian, în perspectiva meciului României cu Grecia, de pe 7 septembrie.

„Nu ştiu dacă va fi convocat. Cert este că Dorin mai poate ajuta echipa naţională cu experienţa sa. Când a fost convocat, a dat totul pentru echipa naţională, pentru România. Dar totodată este conştient că vine şi timpul unui schimb de generaţii”, a spus Lucian Goian.

lucian

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*