Ultimele Știri

Lucian Bute: „Vreau să redevin campion mondial”

Lucian Bute a ajuns în România. Acesta a declarat la sosirea pe aeroport că își dorește să redevină campion mondial

lucian bute

Boxerul român Lucian Bute a declarat, miercuri, la sosirea la Aeroportul Internațional ”Henri Coandă”, că dorește să redevină campion mondial și se simte foarte bine cu noua echipă, cu care se pregătește.

”Vreau să redevin campion mondial. Mă simt foarte bine cu noua echipă cu care mă pregătesc în ultimul timp”, a spus Lucian Bute, care l-a învins sâmbătă prin KO tehnic în repriza a patra pe italianul Andrea Di Luisa, campionul european la categoria supermijlocie, în cadrul unei gale care a avut loc la Centre Bell din Montreal (Canada).

”După cum ați văzut, totul a mers foarte bine, lucrurile au decurs așa după cum mi-am dorit. A fost o lungă perioadă de inactivitate, în ultimii trei ani am avut doar un singur meci pe an, a fost foarte greu. Mă gândesc la faptul că de la ultimul meci trecuseră aproape 19 luni. Dar, pot să spun că această pauză mi-a făcut foarte bine. Am avut timp să mă gândesc la mine, am avut grijă de mine, am depășit toate accidentările și acum sunt complet refăcut. Acest lucru s-a văzut cred, sâmbătă seara, în ring. Am altă poftă de viață. Am avut nevoie de această performanță. Aștept meciuri mari pe viitor”, a declarat Lucian Bute, jurnaliștilor prezenți în număr mare la aeroport.

Întrebat când va lupta pentru un titlu mondial, Bute a spus: ‘‘Programul nu este încă stabilit. Poate o să fie direct un meci pentru titlul mondial, poate o să am înainte un alt adversar, iar apoi să lupt pentru titlu. Oricum, în această toamnă cred că o sa disput primul meci.”

În vârstă de 35 ani, Lucian Bute are în palmares 32 de victorii în cariera sa de profesionist și 25-a înainte de limită, față de 2 înfrângeri. Fostul campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, disputase ultimul său meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit sa boxeze în data de 6 decembrie 2014 cu argentinianul Roberto Bolonti, dar lupta a fost anulată după ce românul a suferit o accidentare la spate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*