Lucian Bute: Nu am luat cu bună ştiinţă un produs interzis. Suplimentul legal era contaminat – FOTO

  • Adelina Mitrache
  • 17 august 2016
  • Sport

Pugilistul român Lucian Bute a precizat, sâmbătă, prin intermediul unei platforme de socializare, faptul că a fost victima contaminării cu un supliment pentru recuperare fizică care conţinea în mod ilegal urme de ostarină. Bute reiterează faptul că nu a luat cu bună ştiinţă un produs interzis.

Vineri, Comisia pentru Box şi Wrestling din cadrul districtului Columbia, SUA, a anunţat că proba B recoltată pe 30 aprilie, după meciul Lucian Bute-Badou Jack, pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, a fost depistată pozitiv cu ostarină, substanţă aflată pe lista celor interzise.

„Un supliment legal disponibil şi fabricat în Statele Unite pe care l-am luat în perioada de pregătire pentru meciul cu Badou Jack a fost testat independent de un laborator acreditat din Los Angeles şi s-a dovedit contaminat cu Ostarină, produs interzis.

Încă de când am fost acuzat de dopaj în luna mai am ştiut că această substanţă nu putea ajunge în corpul meu decât involuntar. Toata cariera mea am cerut teste antidoping superioare celor standard în acest sport şi am fost testat de zeci de ori. Respect sportul meu şi toţi adversarii şi nu am încercat niciodată să obţin un avantaj ilegal.

Suplimentul din poza alăturată (n.a. – Bute a prezentat o fotografie cu produsul incriminat) este prescris de către preparatorul meu fizic. Din cauza rezultatului pozitiv al unei substanţe care nu este pe etichetă, acest produs este acum retras din magazine şi laboratorul PHARMAGENIC din San Diego, SUA, cel care a produs lotul contaminat, urmează să fie investigat pentru nerespectarea normelor de producţie.

Eu sunt dezamăgit, dar acum pot merge mai departe cu cariera mea. Probele dovedesc că nu am luat cu bună ştiinţă un produs interzis în sport. Indiferent de modul în care Ostarina a ajuns în corpul meu, trebuie să-mi asum responsabilitatea şi astept acum decizia comisiei atletice din Washington.

Eu sunt în sala de antrenament şi de abia aştept să pot boxa din nou”, a scris Bute pe contul personal de Facebook.

Ostarina nu este un steroid, dar are efecte similare de creştere a anduranţei şi a masei musculare. Ostarina se află pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) privind substanţele interzise din 2008.

Meciul dintre Bute şi Jack s-a terminat la egalitate, aşa că centura WBC a rămas la Badou Jack. Pe 27 mai, Lucian Bute (36 de ani) a fost informat că a picat testul antidoping, întrucât proba sa de urină conţinea urme de ostarină.

Bute a deţinut titlul mondial IBF la categoria supermijlocie din 2007 până în 2012 şi şi-a apărat centura de nouă ori. Boxerul originar din Pechea are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrângeri.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *