Exercițiu militar: Luare de ostatici și incendiu la o stație de pompare Conpet, lângă Capitală

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 iunie 2016
  • Social

Zeci de muncitori, de la o staţie de o pompare ţiţei ce aparţine Conpet, au fost luaţi ostatici de către un grup de patru bărbaţi înarmaţi, iar un incendiu a fost semnalat la unul dintre rezervoarele cu combustibil, vineri, în cadrul unui exerciţiu de intervenţie antiteroristă.

Zeci de jandarmi, luptători antitero, pirotehnişti, pompieri şi lucrători ai companiei Conpet au simulat, vineri, în județul Călărași, primul exerciţiu de intervenţie antiteroristă de mare avengură din România.

Totul a decurs precum în scenariul punctat de organizatorii acestui exerciţiu de intervenţie anti/contrateroristă, oficiali din cadrul Conpet, SRI, IGSU, Jandarmerie, Poliţie şi Ministerul Energiei, prezenţi şi ei în curtea staţiei pentru a supraveghea.

„Activitatea noastră este definită ca fiind una strategică pentru economia naţională, prin urmare de o importanţă extrem de mare pentru ceea ce înseamnă buna funcţionare a economiei româneşti. Din această cauză noi suntem administratori de infrastructuri critice. Conştientizând că trebuie să fim pregătiţi pentru orice fel de situaţii, care pot apărea în contextul actual, dar mai ales în contextul acesta general de provocări, ca să nu zic de nesiguranţă, am considerat că este bine să facem astfel de acţiuni încât să verificăm în practică modul în care noi, angajaţii Conpet, ştim să gestionăm astfel de situaţii”, a declarat directorul general al Conpet, Liviu Ilaşi.

La câţiva metri de oficialii prezenţi în curtea staţiei, s-au strâns şi zeci de muncitori, îmbrăcaţi în uniformele de lucru, pentru a vedea cu ochii lor cum ar trebui să decurgă lucrurile în cazul în care ar fi victimele unui atac înarmat.

Exerciţiul de vineri de la Călăreţi face parte din programul „Securitatea Energetică a României”, pe componenta „Securizarea Sitemului Naţional de Transport al Ţiţeiului prin Conducte”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *