UPDATE: Tentativă de lovitură de stat în Armenia! Indivizi înarmați au ocupat o secție de poliție din Erevan

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iulie 2016
  • Externe

Un grup de indivizi înarmați a luat ostatici un număr neprecizat de persoane, după ce au ocupat o secție de poliție din capitala Armeniei, Erevan.

În prezent au loc negocieri pentru rezolvarea situației în mod pașnic, a precizat serviciul de securitate, acuzându-i pe susținătorii acțiunii de luare de ostatici că răspândesc informații false pe internet potrivit cărora este în curs de desfășurare o revoltă armată împotriva guvernului.

UPDATE 15:16: Potrivit primelor informații, atacatorii ar cere eliberarea lui Jirair Sefilian, un activist și comandat militar care ar fi făcut campanie pentru schimbarea regimului politic. Acesta l-a criticat dur pe președintele Armeniei, Serz Sargsyan, și și-a exprimat dezacordul față de modul în care guvernul a gestionat conflictul dintre separatiștii pro-armeni și regiunea separatistă azeră Nagorno-Karabah, scrie aljazeera.com.

Membrii unui grup denumit ”The Daredevils of Sassoun” au publicat un filmuleț pe rețeaua de socializare Twitter în care invită cetățenii armeni să iasă în stradă pentru a-i susține.

”Dragi prieteni, cetățeni, întreaga națiune armeană: a început. Am recurs la acest gest pentru voi. Ieșiți în stradă. Cerem ca toți deținuții politici să fie eliberați – Jirayr Sefilian, Gevorg Safaryan, Valodia Avedisyan, Shant Haroutynyan și prietenii. Armenia depinde de ieșirea voastră în stradă. Suntem toți o singură ființă și nu putem să te îndeplinim obiectivul singuri. Vă cerem să nu ne lăsați singuri în această chestiune pentru care ne punem viața în pericol”, a spus un membru al grupului, conform presei străine.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *