Luare de ostatici în Bangladesh! Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 iulie 2016
  • Externe

Mai mulți oameni au fost luați ostatici vineri seara, în Bangladesh. Șase teroriști au fost lichidați și cel puțin 13 ostatici au fost eliberați de echipele de comando ale forțelor de securitate, după o intervenție în restaurantul din Dhaka.

Mai mulți indivizi au atacat vineri seara restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, strigând „Allah Akbar”, deschizând focul și făcând uz de explozibili.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul și luarea de ostatici. „Comandouri ale SI au atacat un restaurant frecventat de străini în orașul Dhaka, în Bangladesh”, a anunțat agenția de presă Amaq, apropiată organizației jihadiste, într-un comunicat difuzat pe rețelele de socializare. Atacul a făcut „peste 20 de morți de diferite naționalități”, a mai afirmat Amaq, difuzând fotografii ce prezentau trupuri însângerate, care nu au putut fi autentificate.

Douăzeci de cetățeni străini au fost uciși în luarea de ostatici din restaurantul frecventat de diplomați și expatriați.

„Operațiunea s-a încheiat. Situația este în totalitate sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Armatei din Bangladesh, Rashidul Hasan.

Șase teroriști au fost uciși în timpul operațiunii, în timp ce 13 ostatici au fost salvați, printre care trei cetățeni străini, a declarat un înalt responsabil al forțelor antiteroriste Rapid Action Battalion (RAB), Tuhin Mohammad Masud, la postul de televiziune Times Now. Restaurantul a fost securizat, însă unii dintre atacatori este posibil să fi reușit să scape, a adăugat acesta.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *