Ultimele Știri

Lovitură pentru băncile din România: O nouă lege vine în ajutorul persoanelor fizice care sunt în imposibilitatea de a-și plăti datoriile

Băncile din România primesc o lovitură odată cu adoptarea unei noi legi care are scopul de a sări în ajutorul persoanelor fizice care se află în imposibilitatea de a-și plăti datoriile.

Este vorba despre legea insolvenței persoanei fizice, care permite și unei persoane fizice, nu doar unei firme, să intre în insolvență dacă nu mai are bani pentru plata datoriilor scadente.

Legea ar soluționa situația datornicilor pe bază de plan de rambursare a datoriilor, prin lichidare de active sau prin procedură simplificată.

Orice persoană care se află, nu din vina sa, în imposibilitate de a plăti datoriile, își poate reeșalona plățile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani, fiind protejată de executarea silită.

Judecătorul Corina Voicu, director Direcția Legislativă din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, a afirmat însă că intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice ar conduce la o încărcare a instanțelor de judecată în condițiile în care există o lipsă de judecători și grefieri, explicând că ar fi nevoie de 500 de judecători și 600 de grefieri în plus pentru rezolvarea acestor spețe, conform profit.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*