Ultimele Știri

Loturi din batoanele Mars şi Snickers, retrase de pe rafturile magazinelor din România

mars

Mars România a decis retragerea de pe piaţă a unor loturi din produsele fabricate în Olanda, deşi până la această dată producătorul afirmă că nu a primit nicio reclamaţie din partea vreunui consumator român.

Produsele care vor fi retrase sunt din gama de miniaturi de 8 g (Snickers, Mars, Milky Way), multipack 4×50 g (Snickers şi Mars), respectiv Celebrations 220 g şi 400 g, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.ro.   „Consumatorii care au un astfel de produs sunt rugaţi să nu îl consume şi să contacteze Mars România, fie prin intermediul adresei de e-mail, fie telefonic“, se mai arată în comunicat.  

Măsura este una preventivă, după ce o bucată de plastic a fost identificată în unul dintre aceste produse.   Până la această dată, Mars a primit o singură reclamaţie de la un consumator, iar în România nu a fost înregistrată nicio reclamaţie, subliniază compania.   Mars România precizează faptul că acesta este un incident izolat şi numai produsele cu anumite coduri şi fabricate în Olanda fac obiectul retragerii de pe piaţă. Toate celelalte tipuri de ciocolată distribuite de către Mars România sunt în continuare disponibile pentru achiziţie şi sigure pentru consum.

Producătorul american de ciocolată Mars Inc a ordonat marți retragerea mai multor tipuri de batoane de ciocolată, în special mărcile Mars și Snickers, de pe șapte piețe europene (Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia și Spania), după ce un consumator a găsit “o mică bucată de plastic” într-un produs al grupului.

În Germania sunt retrase de pe piață batoanele de ciocolată Mars, Snickers și Milky Way precum și bomboanele de ciocolată marca “Celebrations” a căror dată de expirare este cuprinsă între 19 iunie 2016 și 8 ianuarie 2017, se pecizează într-un comunicat al grupului.

“Vrem să evităm situația în care consumatorii care au cumpărat unul din produsele afectate să le consume”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Internet a subsidiarei germane a Mars. Purtătorul de cuvânt al acestei subisidiare, Roul Hamacher, a precizat că batoanele au fost produse la o fabrică din Olanda iar decizia de retragere de pe piață a fost determinată de o plângere venită de la o femeie care a spus că a găsit “o mică bucată de plastic” într-un baton de ciocolată.

Separat, agenția olandeză de presă ANP, care citează subsidiara din Olanda a Mars, a informat că retragerea, care vizează același produse ca și în Germania, se aplică și pentru Olanda, relatează Agerpres.

Ulterior, grupul american Mars a informat că a decis să retragă anumite produse și de pe piețele din Franța, Marea Britanie, Belgia, Italia și Spania.

Consumatorii care dețin unul din batoanele incriminate sunt invitați să contacteze Mars prin telefon sau internet.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*