Ultimele Știri

Lotul Gala Bute, eliberat din cauza unei gafe a procurorilor DNA

Rudel Obreja

Rudel Obreja, Cornel Resmeriță, Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia pot părăsi arestul din cauza unei gafe comise de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii DNA i-au trimis la instanța supremă pe Rudel Obreja și Cornel Resmeriță cu propunere de arest preventiv, iar pe Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia cu propunere de arest la domiciliu, deoarece au colaborat cu anchetatorii. Înalta Curte de Casație și Justiție și-a declinat competența în acest caz, deoarece nu s-au îndeplinit anumite condiții, și anume Elena Udrea și Ion Ariton foști miniștri în guvernarea PDL nu au primit aviz favorabil pentru începerea urmării penale și ridicarea imunității de către Parlament.

Judecătorul ÎCCJ Maricela Cobzariu, care a primit spre soluţionare referatul DNA cu propunerea arestării în cazul lui Rudel Obreja, a invocat din oficiu excepţia lipsei competenţei materiale de judecare în acest caz.

Magistratul a invocat această excepţie după ce a întrebat în sala de judecată dacă în acest caz există vreun aviz de începere a urmăririi penale a vreunui actual sau fost ministru.

După ce anchetatorii DNA prezenţi la şedinţă au arătat că s-au solicitat avize în această cauză, dar că ele nu au fost emise încă, judecătorul le-a răspuns că într-un astfel de context competenţa nu revine ÎCCJ, ci unei alte instanţe.

Cei patru, neavând calitate de demnitari nu pot fi judecați de instanța supremă și pot merge liniștiți acasă. Persoanele reținute în dosarul Gala Bute, ar fi trebuit să fie trimise cu propunere de arest la Tribunal și nu la Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*