Ultimele Știri

Loteria Bonurilor Fiscale și-a desemnat câștigătorii

Extragerea de duminica aceasta, contând pentru Loteria Bonurilor Fiscale, i-a desemnat pe norocoșii cei care vor intra în a doua etapă pentru câștigarea unui premiu care poate ajunge la 10.000 de lei.

Astfel, bonurile care rămân în cursă sunt cele în valoare de 509  de lei, emise pe 1 iunie.

La această extragere au participat bonurile fiscale emise în perioada 1 – 30 iunie 2015. Ca și la cea de-a doua ediție, vor fi acordate maximum 100 de premii, fondul pus la bătaie fiind de un milion de lei.

Cei care au bonuri care corespund numerelor extrase din urnă trebuie să meargă, în termen de 30 de zile, la una dintre unitățile ANAF, cu o copie a actului de identitate și de o cerere, care poate fi obținută gratuit de la administrația fiscală. Atenție: documentele depuse după expirarea termenului de 30 de zile nu vor mai fi luate în considerație.

Fiecare unitate ANAF la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă va elibera o copie a acestora cu mențiunea ‘conform cu originalul‘, pe care se înscrie un număr unic de înregistrare. Lista acestora va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF, în așa fel încât fiecare persoană să poată verifica existența sa pe listă.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde 100 sau chiar mai puțini câștigători, premiul de 1.000.000 lei va fi împărțit între aceștia.

Dacă numărul lor este mai mare însă, va fi organizată a doua extragere, în cadrul căreia va fi extras un număr dintre cele acordate de ANAF.

Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător. De aici, explicațiile celor de la finanțe devin extrem de încurcate privind desemnarea celorlalte posibile 99 de premii.

„Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător și, totodată, va reprezenta baza de referință la care se aplică crescător un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. Dacă în urma aplicării acestei proceduri de selecție se depășește numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător din listă este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință şi numărul unic maxim atribuit, continuând cu aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de legislația în vigoare. În procesul de aplicare al pasului, numerele selectate ca fiind câștigătoare, sunt eliminate din listă.”

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale norocoase, acestea vor fi centralizate și transmise către ANAF, care le va încărca în Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale, iar ulterior Direcția de Antifraudă va verifica veridicitatea lor. Iar abia apoi câștigătorii vor putea veni să își ridice premiile.

La prima extragere, în luna aprilie, premiul de 1 milion de lei a fost împărțit la 17.902 de bonuri câștigătoare, astfel încât, după împărțirea fondului a rezultat un premiu cu o valoare de 56 lei.

Pentru selectarea bonurilor câștigătoare din rândul celor emise în luna iulie 2015, extragerea va fi organizată în data de 16 august 2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*