Ultimele Știri

Loredana Radu, urmărită în dosarul lui Onţanu, este nepoata lui Oprea şi avocata lui Ponta

loredana radu

Avocata Loredana Radu, suspectată că l-a ajutat pe Neculai Onţanu să primească mită un teren, este nepoata fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, i-a apărat pe Victor Ponta, Mircea Cosma şi Nicolae Dumitru şi a lucrat pentru una din firmele lui Dorin Cocoş.

Surse judiciare au precizat pentru News.ro că Gabriel Oprea este fratele mamei avocatei Loredana Radu. Totodată, Oprea i-a fost Loredanei Radu coordonator pentru lucrarea de doctorat susţinută de aceasta în 2010 la Academia Naţională de Informaţii. Radu este suspectată de plagierea lucrării de doctorat, ca de altfel mai mulţi doctoranzi coordonaţi de Oprea, intraţi în atenţia presei.

Ca avocat, Loredana Radu i-a apărat pe fostul premier Victor Ponta, în faza de urmărire penală din dosarul Turceni-Rovinari, pe omul de afaceri Nicolae Dumitru, în dosarul Microsoft, pe preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma şi pe fiul acestuia, Vlad, trimişi în judecată în 2014 într-un dosar de corupţie.

Radu este şi avocata care a introdus cererea de înfiinţare a USL la Tribunalul Bucureşti.

Ea a lucrat şi pentru societatea comercială Dalli Exim, a lui Dorin Cocoş.

DNA a anunţat miercuri seară reţinerea lui primarului sectorului 2 Neculai Onţanu pentru luare de mită, şi punerea sub urmărire a avocatei Loredana Claudia Radu, acuzată de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Onţanu este acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi de pe strada Barbu Văcărescu, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri din sectorul 2 ce totalizau 83.500 mp.

El ar fi primit terenul cu ajutorul Loredanei Radu şi al unei alte persoane, care au cumpărat respectiva suprafaţă prin contracte fictive sub preţul minim.

Onţanu urmează să fie prezentat joi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*