Ultimele Știri

Londra pregăteşte măsuri diferite pentru imigraţia calificată şi cea necalificată

romani marea britanie

Conform Daily Mail, planul guvernului vizează reducerea imigraţiei sub nivelul de 100.000 de persoane anual şi revenirea la controlul asupra frontierelor Regatului. Potrivit unor date neoficiale, peste 300.000 de români s-ar afla în Marea Britanie, mulţi fără a avea în regulă documentele de şedere.

Guvernul britanic analizează posibilitarea introducerii de noi permise de muncă pentru cetăţenii proveniţi din Uniunea Europeană. Măsurile vizează limitarea imigraţiei muncitorilor necalificaţi şi a provocat agitaţie în rândul fermierilor britanici.

Guvernul de la Londra vrea o diferenţiere între imigraţia calificată şi cea necalificată, iar măsurile îi vor afecta pe cetăţenii europeni care ar dori să vină în Regat, după divorţ.

Planul este propus de ministrul de Interne şi a apărut în presa britanică. Nu vor avea probleme imigranţii calificaţi. Pentru ceilalţi, ar urma să se stabilească exact deficitul de forţă de muncă în domenii precum agricultura sau construcţiile.

Numărul noilor permise de muncă va fi limitat, iar documentele vor fi eliberate pe perioade temporare. Marii producători britanici din industria alimentară şi fermierii se tem că, în aceste condiţii, ar putea rămâne cu legumele şi fructele neculese.

Două agenţii de recrutrare din Marea Britanie spun că de două luni nu găsesc lucrători est europeni pentru locuri de muncă sezoniere. Aceştia erau recrutaţi în special din România, Bulgaria şi Polonia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*