Ultimele Știri

Londra: Documentarul Channel 4 îi scoate pe români în stradă

romani uk

Duminică, 22 februarie, va avea loc un protest inedit la Londra, în urmă seriei de documentare antiimigrație realizate de canalul Channel 4(Vin românii). Românii sunt etichetați, drept hoți, țigani și oameni care fură locurile de muncă cetățenilor britanici. 

„Protestăm față de modul în care Channel 4 a prezentat problema legată de imigrația românilor. Considerăm că maniera în care a fost prezentat documentarul este nedreaptă față de românii care lucrează și învață în UK”, se arată pe pagina evenimentului Facebook Silent protest @Channel4.

vin româniiProtestul va începe la ora locală 15:00 și va fi unul mut, iar ținuta trebuie să fie elegantă. „Protestul să fie unul mut, deci nu vom striga, țipa, cânta, vrem să le demonstrăm că suntem altfel decât prezintă ei. Ținuta să fie oarecum business”, se mai arată pe pagina dedicată manifestației.

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, s-a declarat „surprins şi extrem de dezamăgit” de modul în care românii din Marea Britanie sunt prezentaţi în documentarul Channel 4, apreciind că prezentarea doar a aspectelor negative este incorectă şi discriminatorie.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Londra: Documentarul Channel 4 îi scoate pe români în stradă

  1. Ilustrarea articolului cu o imagine care prezinta manifestanti din Ecuador este penibila

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*