Ultimele Știri

Locuitorii din Răchiţaua au mers pe jos 14 kilometri ca să ajungă la vot

Patru bătrâni din satul Răchiţaua au fost nevoiţi să meargă pe jos 14 kilometri până în centrul comunei Bătrâna, acolo unde a fost amenajată secţia de votare.

“Oamenii de aici sunt obişnuiţi cu distanţele şi au plecat de dimineaţă pentru a ajunge la vot. Din satul Răchiţaua au venit mai mulţi localnici pe jos, cel mai în vârstă fiind Ioan Horga, de 67 de ani. Înainte de a veni la vot şi-a hrănit vitele, apoi le-a închis în grajd şi a plecat spre Bătrâna, cale de aproape două ore. Nu a stat foarte mult la secţia de votare, pentru că a trebuit să se întoarcă la animalele de care are grijă. Aşa e viaţa noastră, aici la munte, iar eu mă mândresc foarte mult cu locuitorii comunei, pentru că sunt oameni de cuvânt”, a declarat primarul comunei Bătrâna, Radu Herciu.

În satul Răchiţaua mai trăiesc acum doar 13 persoane, în opt gospodării construite pe dealurile din zonă iar cele patru persoane care au dorit să voteze, au vârste cuprinse între 60 şi 67 de ani.

Comuna Bătrâna din Munţii Poiana Ruscă este una din localităţile în care populaţia a scăzut continuu, astfel că acum pe listele electorale permanente mai sunt înscrise doar 120 de persoane.

Trebuie să apreciem dorinţa celor patru persoane de a-şi face datoria de buni cetăţeni. Indiferent de drumul lung, pe care l-au parcurs pe jos, aceştia au dorit să facă o schimbare, să voteze pentru viitorul ţării. Este admirabil gestul acestora şi trebuie să servească ca exemplu celor care nu au fost la vot şi celor cărora le-au fost anulate voturile pentru că au făcut însemne nepermise.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*