Ultimele Știri

Liviu Mihaiu, guvernator al Deltei pentru cinci luni, respinge acuzațiile: ”Nu am participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator”

Liviu Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării în perioada 2008-2009, respinge acuzațiile, argumentând că nu știa de presupusă tranzacţie referitoare la numirea sa în funcţie, explicaţiile venind în demararii unei anchete de corupţie.

După ce Sorin Ovidiu Vîntu a fost pus sub învinuire pentru cumpărare de influenţă, fiind acuzat că i-ar fi dat bani lui Bogdan Olteanu din partea lui Liviu Mihaiu, acesta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în acre respinge acuzațiile care i se aduc.

„Mă bucur că am fost guvernatorul Deltei Dunării timp de aproape cinci luni (2008-2009) şi că printre măsurile pe care le pot pune pe masă azi sunt: interzicerea vânătorii, regulamentul de urbansim şi construcţii în Delta Dunării, interzicerea pescuitului la sturion sau asaltul fără precedent asupra braconierilor. NU am ştiut şi nici participat la acea pretinsă tranzacţie pe spezele numirii mele ca guvernator. Probabil că am fost un foarte bun pretext pentru fostul mogul pentru a-l avea (şi) pe şeful Camerei Deputaţilor la mână. Dacă e să intrăm in alt registru, sunt „onorat” că „transferul” meu a avut o asemenea cotă, dar sunt ingrozit că unul dintre cei mai buni/oneşti guvernatori ai Deltei Dunării (mă iertaţi emoticon smile:) ), a ajuns în fruntea Deltei Dunării printr-un asemenea act de corupţie la un asemenea nivel. Nimeni dintre cei implicaţi în acest scandal „sud-american” NU m-a sunat vreodată să-mi ceară ceva! Pentru simplul motiv că astea au fost condiţiile pe care le-am pus guvernului Tăriceanu pentru a accepta postul. Justiţia să-şi facă (toată) datoria!”, a scris Liviu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce privește reținerea lui Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României (BNR) anunţă că atribuţiile acestuia vor fi preluate de ceilalţi membri ai conducerii executive.

„În legătură cu reţinerea domnului Bogdan Olteanu, Banca Naţională a României precizează că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie vizează activitatea acestuia desfăşurată înainte de încredinţarea de către Parlament a mandatului de viceguvernator al BNR, conform comunicatului publicat de DNA. BNR menţionează că activitatea instituţiei se desfăşoară normal, atribuţiile domnului viceguvernator urmând a fi preluate conform procedurilor interne în vigoare de către ceilalţi membri ai conducerii executive”, precizează Banca Naţională a României printr-un comunicat de presă.

Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenţă, urmând să fie prezentat instanţei supreme cu propunerea de arestare preventivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*