Ultimele Știri

Liviu Dragnea – ”sărmanul” multimilionar în euro

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, se poate lăuda cu o avere impresionantă. Acesta are o proprietate de 7.000 mp, dotată cu teren de fotbal, piscină în dimensiuni foarte mari, precum și un teren de tenis.

În cea mai recentă declarație de avere a lui Liviu Dragnea, apare faptul că din 2011, acesta se află în posesia unei vile care se întinde pe două străzi, în Alexandria. De asemenea, acesta se află și în posesia unui teren intravilan în Buşteni de 1.300 de metri pătraţi, și unul în Turnu Măgurele, de 2.900 de metri pătraţi. Tot în Turnul Măgurele, președintele interimar deține un apartament și un spațiu comercial  de 1.500 de metri pătraţi.

Întrebările apar mai ales în ceea ce privește  firma de construcţii SC Tel Drum SA, pe care se pare că Dragnea ar conduce-o din umbră. Conform cifrelor publicate pe Ministerul de Finanţe, Tel Drum SA a avut în 2014, o cifră de afaceri de 158.058.392 de lei, în scădere faţă de anul precedent, când ajunsese la nivelul de 183.249.333 de lei. Cu toate acestea, se pare că firma a reușit dublarea profitului, într-un singur an, în ciuda scăderii cifrei de afaceri.

Pus în fața afirmațiilor conform cărora ar fi patronul acestei firme, Dragnea a negat că ar avea vreo legătură cu firma menționată, declarând că toate acestea sunt ”prostii” care nu au niciun strop de adevăr:  „Nu am. Singura mea legătură e că de 11 ani se tot vorbește asta. M-am plictisit, este mult prea mult. Se tot repetă genul ăsta de afirmații mincinoase și care sunt prostii”. Așa să fie?

Neregulile apar și atunci când vine vorba de soția sa, așa numita Bombonica. Relația acestora a fost ferită de ochii celor din jur, fiind foarte greu să găsești o fotografie cu cei doi. Bombonica este cea care controlează Hotelul Turris de trei stele din oraș, iar numele ei apare într-un dosar de evaziune închis în anul 2014, atât de discret, încât nu s-a discutat nimic despre el.

Dosarul constă în evaziune fiscală cu un prejudiciu de 7,5 milioane euro, sesizat de procurorii ANAF, în anul 2011. Acuzațiile aduse Bombonicăi țin de  neplata impozitului pe profit și a penalităților aferente, în valoare de 31,2 milioane de lei, conform Evenimentul Zilei.

avere-dragneaProprietatea din Alexandria (sursă: EVZ)

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*