Ultimele Știri

Liviu Dragnea salută inițiativa UNPR de a realiza o discuție pe tema Codului fiscal

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, salută inițiativa UNPR de a realiza o discuție între partide pe tema Codului fiscal. Această inițiativă a venit din partea UNPR, prin vocea lui Gabriel Oprea.

La această discuție va participa și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD. Liviu Dragnea susține că primele reacții sunt satisfăcătoare, după încurajarea pe care a adresat-o clasei politice de a se axa pe problemele reale ale României.

„În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea președintelui acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune”, precizează Liviu Dragnea.

El remarcă faptul că ”temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta”.

„Am exprimat întotdeauna necesitatea instituționalizării dialogului politic în toate situațiile în care opoziția poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR și ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernării a fost o practică politică ce a dus la o strategie de guvernare eficientă și stabilă. Temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta”, subliniază Dragnea.

Președintele interimar al PSD consideră că stabilirea unor teme și priorități pe termen lung nu se pot realiza în cadrul unei întâlniri, ci necesită în interes continuu.

„În ceea ce privește cererea PNL de a discuta, la o dată fixă, marile teme ale stabilității și devenirii României, considerăm că acestea nu sunt teme de vacanță, ci merită din partea clasei politice un dialog continuu, instituționalizat. Stabilirea unor teme și priorități pe termen lung nu se poate realiza printr-o singură întâlnire, ea trebuie să fie rezultatul unor dialoguri consistente și continue între toate forțele politice. În interiorul coaliției de guvernare această dezbatere există, dă deja roade și ne bucurăm că și PNL vrea să se alăture acestui efort de dialog”, declară Dragnea, în comunicatul citat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*