Ultimele Știri

Liviu Dragnea ia apărarea MAE: ”Unde a greşit MAE? Preventiv au fost dublate numărul de secţii de vot”

Vicepremierul Liviu Dragnea a ieșit în apărarea Ministerului de Externe după ce împotriva acestuia s-au ridicat numeroși cetățeni, supărați că nu și-au putut exercita drepturile de vot. Acesta a declarat că MAE nu poate fi învinovățit de nimic și că și-a exercitat funcția cu deplină responsabilitate.

În Paris numărul de secţii s-a dublat, faţă de votul precedent. În Londra, numărul de secţii a fost mai mare, iar numărul de cabine de vot din toate secţiile din diapora s-a mărit. Deci numărul de secţii din diaspora a fost mai mare decât la precedentele alegeri. Unde a greşit MAE? Preventiv au fost dublate numărul de secţii de vot”.

Întrebat dacă imaginea României a avut de suferit ca urmarea a modului în care s-a desfăşurat votul în diaspora, Dragnea a spus: „Şi noi putem hotărî acum, dacă nu am votat, să mergem în faţa unei secţii de vot să încercăm să dăm cu pietre, că acum vrem noi să votăm. Putem face lucrul ăsta”.

Peste o mie de români au protestat în fața sediului MAE din București, supărați pe situația care s-a prezentat în diaspora. O mare parte dintre cetățeni români aflați în diaspora au trebuit să se resemneze cu faptul că nu își pot exercita drepturile din cauza proastei organizări a secțiilor de votare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*