Ultimele Știri

Liviu Dragnea: Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiță e adevărat, e un lucru foarte grav

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat despre autodenunțul lui Liviu Dragnea, menționând că esteun lucru foarte grav iar instituțiile statului trebuie să cerceteze această problemă.

„Cercetări trebuie făcute. E o acuzație serioasă și ca pentru orice cetățean din România instituțiile abilitate trebuie să cerceteze, să ajungă la adevăr. Vă spun, poate e deplasat, privesc destul de rece acest eveniment (…). Această acțiune este una interesantă, e spumoasă. Dacă ceea ce spune Sebastian Ghiță e adevărat, e un lucru foarte grav’, a spus Dragnea la Antena 3.

El a susținut că nu știe despre ceea ce susține Sebastian Ghiță în autodenunț și a adăugat că „se abține” să spună dacă îl crede pe acesta sau nu.

„Aici există două variante: prima variantă în care e nebun și pune dinamită pe el și se aruncă în aer fără să aibă niciun fel de probă sau dovadă, asta e prima variantă. A doua variantă e varianta în care tot ce spune e adevărat și, dacă vrea să meargă până la capăt, trebuie să ne uităm cu atenție. Fiind aceste două variante evit să-mi dau cu părerea. Dacă aș fi știut de acest lucru n-aș fi ezitat’, a afirmat liderul PSD.

„M-am decis să vin la Parchetul General și să fac, nu ceea ce fac mulți astăzi în România în fals, ci să fac un lucru care mă apasă și cred că este motivul pentru care mi s-au întâmplat toate aceste chestiuni în ultimii doi ani. Am venit să aduc un autodenunț care vizează felul în care eu, Sebastian Ghiță, și mai mulți înalți demnitari ai statului român au participat la măsluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiză ce vizează teza de doctorat a Laurei Codruța Kovesi. Eu am date, elemente și informații și vreau să le aduc la cunoștință Parchetului General, pentru că doar procurorul general al României sper că mai are posibilitatea și puterea să verifice așa ceva, care arată cum, în momentul în care s-a pus problema plagiatului tezei de doctorat a Laurei Codruța Kovesi, pentru a o proteja la acel moment, pentru că toți credeam că face un bine în România, am luat decizia ca acel raport tehnic în baza căruia consiliul acela de la minister a luat decizia că teza Laurei Codruța Kovesi nu este plagiată, am luat decizia să îl schimbăm”, a spus Ghiță la Parchetul General.

Întrebat cum a fost falsificat acel raport de expertiză, Ghiță a explicat: „Mai mulți înalți funcționari împreună cu mine. Pentru a proteja acele persoane, sunt convins că vor deveni martori, să îmi dați voie să nu le spun numele acum. Mâine pot fi arestați sau agresați. Nu știu ce pot face procurorii de la DNA unor astfel de persoane care știu aceste lucruri. Pot să vă spun că au fost mai multe persoane implicate și că acea comisie tehnică nu s-a întrunit niciodată”.

Ghiță a precizat că Laura Codruța Kovesi avea cunoștință de schimbarea raportului de expertiză.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*