Liviu Dragnea, critici dure la adresa premierului: Dacian Cioloș a vorbit limba tehnocraților, o limbă care este ruptă de realitate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Politică
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la criticat dur pe premierul Dacian Cioloș, spunând că expunerea acestuia nu reprezintă situaţia reală a economiei româneşti.

Dragnea a declarat că premierul a vorbit o limbă a ”tehnocraților” care este ”ruptă de realitate”.

”Constat că ceea ce a prezentat, ceea ce a expus astăzi nu reprezintă situaţia reală, nu reprezintă realitatea. Şi pe mine şi pe colegii mei şi pe români îi îngrijorează foarte mult. Din ce a spus domnul prim-ministru ar trebui să înţelegem că România îşi continuă creşterea sănătoasă, imprimată de guvernarea PSD, de guvernele conduse de Victor Ponta, dar noi nu înţelegem asta pentru că astăzi, domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, a vorbit limba tehnocraţilor, o limbă care sună străin şi este o limbă care este ruptă de realitate”, a spus Dragnea.

Acesta a adus acuze și la adresa lui Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că a forţat demisia lui Victor Ponta de la şefia Executivului, iar PSD a fost scos de la guvernare într-o manieră nedemocratică pentru instalarea ”unui guvern pretins independent”.

„Am plecat de la guvernare pentru că am fost forţaţi să o facem. Am fost scoşi de la guvernare într-o manieră nedemocratică. Preşedintele Iohannis, protectorul dumneavoastră a înlocuit un guvern desemnat de popor cu <<guvernul meu>>, un guvern pretins independent. Vă spun cu toată sinceritatea: şi eu şi colegii mei v-am votat în Parlament pentru că am avut trei speranţe în ceea ce vă priveşte. Am sperat că, în calitate de fost comisar european, veţi deschide uşile Comisiei Europene şi veţi aduce în România mai multe fonduri europene, cel puţin câte am adus noi”, a mai spus Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a lansat critici şi la adresa miniştrilor Vlad Voiculescu (Sănătate) şi Achimaş Cadariu (Agricultură).

”V-am lăsat ţara cu plăţile la zi pentru subvenţiile în agricultură şi acum justificaţi, acoperindu-l pe ministrul Agriculturii, care spune că de un an a căutat mecanisme (…) Acest minister (al Sănătăţii – n.r.) a ales să sprijine şi să ofere mai multe venituri celor care au deja multe venituri, fără a ajuta pe cai care nu au ce mânca. Vă cer foarte ferm să dispuneţi ca imediat ministerul să dea ordinul care permite micşorare preţurilor la medicamente”, a susţinut Dragnea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *