Ultimele Știri

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare

dragnea

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat astăzi sentinţa în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat, alături de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. 

Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de ambele părți, mai ales că procurorii au cerut închisoare cu executare.

Pedeapsa primită de președintele executiv al PSD este una minimă. Codul Penal prevede închisoarea de la 1 la 5 ani pentru astfel de fapte.

Liviu Dragnea anunţa, în urmă cu câteva zile, că dacă va fi condamnat, va renunţa la toate funcţiile pe care le deţine, adică la cea de ministru al dezvoltării şi la cea de preşedinte executiv al PSD.

Liviu Dragnea a fost acuzat, în dosarul referendumului, că a coordonat un sistem informatic complex, prin care erau transmise mesaje, ordine şi recomandări de fraudă la referendum către coordonatorii judeţeni de campanie, primari şi activişti de partid, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*