Ultimele Știri

LIVE: Ziua Victoriei, cea mai mare manifestaţie militară din istoria Rusiei

Rusia sărbătoreşte pe 9 mai, 70 de ani de la victoria obţinută de armata sovietică în cel de-al doilea război mondial împotriva Germaniei naziste.

În urma contextului tensionat între Rusia şi Occident, sâmbătă, în Piaţa Roşie din Moscova va avea loc cea mai mare manifestaţie militară din istoria Rusiei. Rusia îşi va prezenta astăzi puterea militară, chiar îşi va încorda muşchii în faţa occidentului, totodată vor  fi prezentate şi noile arme ale armatei ruse, inclusiv cel mai puternic şi modern tanc din lume T-14 Armata.

r1

Parada va începe la ora locală 10:00, iar preşedintele Vladimir Putin va fi acompaniat de 20 de şefi de stat care au acceptat invitaţia de a participa la Ziua Victoriei. La manifestaţia militară vor participa 16.500 de soldaţi, 200 de unităţi militare şi 140 de elicoptere şi avioane. La evenimentul omagial de la Moscova vor participa şi 2000 de veterani de război din cel de-al doilea război mondial.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a mulţumit sâmbătă Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite pentru contribuţia la victoria împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial.

r2

r4

r3

r5

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*