Ultimele Știri

Alianță Franța-Rusia | Hollande și Putin devin frați de arme în Siria

putin hollande

Statul Islamic a comis atentate teroriste în Franța și a doborât un avion civil cu cetățeni ruși, evenimente ce au provocat o alianță neașteptată între Franța și Federația Rusă.

„Acordăm o atenție mare și facem o mulțime de eforturi în apariția unei coaliții largi antiteroriste”, a declarat Putin la începutul summit-ului de urgență cu Francois Hollande la Kremlin.

„Cu atât mai mult, credem că această coalitie este absolut necesară, iar pozițiile noastre sunt aceleași”, a spus Putin.

„Rusia a suferit multe pierderi de-a lungul timpului”, care au apărut de la acte de terorism și de aceea rușii înțeleg sentimentele poporului francez, a spus Putin.

„Suntem în doliu împreună cu dumneavoastră”, a spus el. „Știu că cele mai recente date indică faptul că 130 de oameni au murit și mai mult de 350 sunt răniți. După cum probabil știți probabil, Rusia, de asemenea, a suferit pierderi grele”, a subliniat Putin.

„După cum știți probabil, Rusia a suferit o pierdere grea, de asemenea, ca rezultat al unui act terorist dezgustător asupra unui avion comercial. Suntem pregătiți pentru această cooperare și sunt bucuros să te văd aici, domnule președinte (Francois Hollande).”, a completat Vladimir Putin.

Hollande a mulțumit turturor rușilor pentru reacția lor la atacurile teroriste de la Paris adăugând că ambele țări au suferit recent acte de terorism. „Știm că terorismul este inamicul nostru comun”, a declarat președintele francez, subliniind necesitatea unei coaliții largi și puternice pentru combaterea terorismului.

Tocmai de aceea eu sunt astăzi aici cu voi. Am venit aici ca să putem găsi o soluție și pentru a muta împreună pe această cale, lupta  împotriva inamicului nostru comun și ne dorim căutarea unor soluții politice pentru a rezolva situația din Siria,” a mai adăugat Francois Hollande.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*