Ultimele Știri

Lira sterlină înregistreză un minim istoric față de dolar și euro

lira sterlina

Lira sterlină s-a prăbușit vineri în schimburile din Asia la cel mai mic nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul și din ultimii șapte ani față de moneda euro, accentuând căderea declanșată la începutul săptămânii pe fondul temerilor legate de un „Brexit dur”, transmite AFP.

La scurt timp după ora locală 08.00 la Tokyo (joi, 23.00 GMT), lira sterlină a căzut la 1,1841 dolari, cel mai mic nivel din 1985, înainte de a se redresa ușor spre 1,2470 dolari. Câteva ore mai târziu ea evolua în jurul valorii de 1,26 dolari.

Ea a cedat teren și în fața euro care a atins în același moment 94,15 penny, față de 88,42 penny puțin mai devreme, situație nemaiîntâlnită de la începutul lui 2009.

La casele de schimb valutar din București, în aceste zile, o liră nu valoarează mai mult de 5 lei, iar în condițiile actuale ar putea pica sub acest prag, în funcție de cursul afișat vineri de Banca Națională a României.

Colapsul Lirei Sterline în 2017

untitled

Declarațiile extremiste și antieuropene ale politicienilor britanici nu pot aduce decât o adâncire a crizei economice și în primăvara anului 2017, în momentul Brexit, nu ar trebuie să ne mirăm dacă avem o paritate între euro și liră. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*