Lipă despre cazul de dopaj al Mirelei Lavric: Sunt șocată, e o pată pe obrazul României

  • Adrian Marinescu
  • 12 aprilie 2016
  • Sport
elisabeta lipa

Elisabeta Lipă afirmă despre depistarea pozitivă cu meldoniu a atletei Mirela Lavric drept o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice de la Rio.

”Sunt de-a dreptul șocată, când am auzit am rămas fără cuvinte. Sunt dezamăgită de comportamentul Mirelei, un sportiv nu face așa ceva. Ne bucurăm că am luat o medalie la atletism după atâția ani și apoi, după nici o lună, se dărâmă totul ca un castel de nisip. Mirela știa foarte bine repercusiunile gestului ei. O să i se ia medalia, apoi o să fie sancționată…. toate vin în lanț acum. Iar ea este o sportivă care a participat la competiții internaționale. Știa dinainte de faptul că meldoniumul a intrat pe lista substanțelor interzise. ANAD a atenționat în luna decembrie toate federațiile de acest lucru. Nu este posibil așa ceva, e o pată pe obrazul României în anul Jocurilor Olimpice”, a spus Lipă pentru AGERPRES.

Ministrul nu înțelege de ce Mirela Lavric a acceptat să concureze la Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland dacă știa că a luat o substanță dopantă.

”La ea este inconștiență. Când știi că ai luat ceva, când știi ce se poate întâmpla, de ce te mai duci la Campionatele Mondiale? De ce? Că atunci când participi la o asemenea competiție e imposibil să nu fii controlat, imposibil. Mai avem trei luni până la Jocurile Olimpice, asta ne trebuia nouă acum? Statul român cheltuie bani cu acești sportivi să îi califice, să le asigure condiții… sunt bani mulți, casă, masă, pregătire… ei nu se gândesc la repecusiuni?”, a adăugat ministrul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *