Ultimele Știri

Liniște în estul Ucrainei

Situația a fost calmă pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă în principalele orașe din estul Ucrainei după intrarea în vigoare în cursul serii a acordului de încetare a focului convenit de autoritățile ucrainene și separatiștii proruși în urma negocierilor desfășurate la Minsk.

La Donețk, capitală regională și bastion al rebeliunii proruse, „noaptea de vineri spre sâmbătă a fost calmă”, a indicat sâmbătă dimineața primăria orașului într-un comunicat. „Nu am primit nicio informație legată de tiruri, salve sau explozii în oraș”, a precizat sursa menționată.

Și la Mariupol, port strategic la Marea Azov unde trupele ucrainene s-au regrupat și au așteptat în ultimele zile un asalt al rebelilor, situația era de asemenea calmă.

Voluntari din batalionul Azov care luptă alături de trupele ucrainene au confirmat pentru AFP că noaptea a fost „foarte calmă” și că nu au auzit niciun zgomot suspect. „Este surprinzător”, a afirmat unul din ei.

Reprezentanți ai Kievului și ai separatiștilor proruși din regiunile Donețk și Lugansk au avut vineri în capitala Republicii Belarus, Minsk, negocieri mediate de OSCE în urma cărora au semnat un acord preliminar de încetare a focului. Documentul include, printre alte aspecte, și prevederi privind controlul respectării armistițiului și schimbul de prizonieri.

Conflictul din estul Ucrainei a făcut în cele aproape cinci luni de lupte 2.600 de morți și aproximativ 500.000 de refugiați și strămutați în interiorul țării.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Liniște în estul Ucrainei

  1. Cat tine?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*