Ultimele Știri

Linie telefonică specială pentru a reclama fumătorii care încalcă legea

fumat

Conform unor surse din Guvern, în aceste zile se analizează posibilitatea introducerii unei linii telefonice speciale unde să poată fi reclamați cei care încalcă legea antifumat.

Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii – inclusiv cele din parc, în unitățile de învățământ, în unități sanitare precum și în cele destinate protecției copilului va intra în vigoare începând din 16 martie, aceasta fiind deja publicată în Monitorul Oficial.

Autoritățile lucrează acum la normele de aplicare a legii, în așa fel încât aceasta să poată fi aplicată începând cu jumătatea lunii martie.

„În acest fel facem mai ușoară munca polițiștilor care trebuie să dea amenzile celor care nu respectă legea. Este practic imposibil ca oamenii legii să patruleze peste tot să-i urmărească pe cei care vor fuma în locurile interzise.Cred că,o linie telefonică gratuită,ceva de genul 112 ar fi o soluție excelentă.Cei care văd oameni fumând în locurile publice închise,pun mâna pe telefon și sună la acel număr.E totuși o problemă la această oră. Unii dintre cei care analizează această posibilitate spun că aceea linie va fi super aglomerată și se va bloca”, spun sursele, potrivit libertatea.ro.

Citește și: Cum poate fi ocolită legea antifumat

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*