Ultimele Știri

Limba română a fost introdusă în aplicația de traducere vizuală a Google

Google a anunțat că a adăugat 20 de limbi naționale noi la aplicația sa de traducere instantanee bazată pe camera foto din telefonul mobil, printre acestea numărându-se și limba română.

În urma adăugării a încă 20 de limbi, aplicația deține acum 27 de limbi. Ea constă în filmarea cu telefonul a unui text, panou, meniu de restaurant și traducerea automată a conținutului. Odată filmat conținutul, acesta este tradus instantaneu, fără a fi nevoie de o conectare la internet, informează France Presse.

Primele șapte limbi, folosite pentru această aplicație, erau: engleza, franceza, germana, italiana, portugheza, rusa și spaniola. Mai nou, aplicația beneficiază și de următoarele limbi străine: bulgara, catalana, croata, ceha, daneza, olandeza, filipineza, finlandeza, maghiara, indoneziana, lituaniana, norvegiana, poloneza, româna, slovaca, suedeza, turca și ucraineana.

Motivul introducerii a mai multor limbi în aplicație este: „Mai mult de jumătate din conținutul de pe Internet este în limba engleză, dar numai 20% din populația lumii vorbește această limbă”, a declarat managerul de producție de la Google, Barak Turovsky.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*