Ultimele Știri

Liga Studenților Români din Străinătate organizează ediţia de toamnă a Caravanei LSRS,

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) organizează între 27 august și 21 septembrie o nouă ediție a Caravanei LSRS. Succesul din anii anteriori și reușita ediției din primăvara lui 2014 au demonstrat că interesul tinerilor români pentru studiile peste hotare este din ce în ce mai mare și nevoia de informații a acestora crește proporțional.

Caravana LSRS 2014 – ediția de toamnă constă în organizarea unor seminarii ce au ca scop informarea, ghidarea și susținerea tinerilor cu privire la oportunitățile academice internaționale. Seminariile sunt susținute de studenți sau absolvenți români din străinătate și vor consta în prezentarea pașilor necesari în realizarea unei aplicații de succes la o universitate din afara României, precum și împărtășirea experiențelor de studiu și de trai peste hotare.

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu seminariile obișnuite pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc., precum și sesiuni de networking informal.

Caravana va ajunge în taberele studențești și școlare de la Eforie Sud, Costinești, 2 mai, Vama Veche și Bușteni precum și în orașele mari din țară, pentru a asigura posibilitatea pentru cât mai mulți tineri interesați de a participa la aceste seminarii și mini-conferințe. Astfel, Caravana va trece prinBaia Mare, Cluj, Craiova, Caracal, Brașov, Bucuresti, Sighișoara, Sibiu, Iași, Timișoara, Pitești și Arad.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*