Liga Campionilor: Din 2018 campionatele puternice vor avea mai multe echipe în grupe

  • Adrian Marinescu
  • 26 august 2016
  • Sport
UEFA Champions League

Primele 4 campionate ale Europei, Spania, Anglia, Germania și Italia, cu cel mai mare coeficient UEFA, vor avea garantate 4 locuri în faza grupelor Ligii Campionilor la fotbal începând cu sezonul 2018/2019, a anunțat UEFA vineri la Monte Carlo.

Conform actualului sistem, Spania, Germania și Anglia au asigurate 3 echipe direct în faza grupelor, în timp ce a patra echipă din aceste ligi trebuie să dispute barajul de calificare în două manșe. Italia are în prezent dreptul să înscrie direct 2 echipe în faza grupelor, plus încă una în faza play-off-ului.

Formatul Ligii Campionilor se va menține același, cu tururi preliminarii urmate de faza grupelor la care participă 32 de echipe, urmate de faza eliminatorie, începând cu optimile de finală.

Modificările survin după ce cluburile europene de top au discutat posibilitatea înființării unei Superligi în afara jurisdicției UEFA.

Manchester United, Liverpool, Inter și AC Milan au ratat participarea în Liga Campionilor, din cauza parcursului slab din sezonul trecut în campionatele lor.

Va fi introdus şi un nou sistem al coeficienţilor. Va fi luat în calcul doar coeficientul fiecărei echipe, fără cel al ţării din care formaţia face parte, cu excepţia cazului în care coeficientul respectiv este mai mic de 20 % faţă de cel al statului.

UEFA va ţine cont şi de performanţele istorice în cupele europene ale fiecărei grupări în stabilirea coeficientului, iar rezultatele de pe teren vor oferi mult mai mulţi bani echipelor decât cota de market-pool.

S-a anunţat şi o mărire considerabilă a premiilor atât în Liga Campionilor, cât şi în Europa League.

Ca şi până acum, 32 de echipe vor participa în grupe şi 16 în play-off-ul Champions League, iar 48 de formaţii vor lua startul în grupele Europa League.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *