Ultimele Știri

Lidl, făcut praf de un polonez: La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine

lidl Sursa: Agrointel

Părerea exprimată sincer de oameni simpli are forța de a scoate la iveală un adevăr pe care campaniile de promovare încearcă să îl ascundă sau să îl facă să pară nesemnificativ.

Este și cazul politicii de prețuri pe care un mare retailer o practică în România și care, deși pare de-a dreptul senzațională din reclamă, în realitate, aceste prețuri promoționale sunt cu 50% mai mari decât cele cu care același produs, de la același producător, este comercializat în alte țări.

Pentru polonezul Michael Pycela, un client fidel al lanțului Lidl reprezentat și la el acasă, a fost un veritabil șoc să vadă ce prețuri practică retailerul, la aceleași produse, dar în România. Pycela a fost atât de intrigat încât s-a dus direct la calculator și, pe pagina de Facebook a Lidl România, și-a spus tot păsul:

”Bună, Lidl! Ai FOST magazinul meu preferat din Polonia. Prețurile sunt bune, calitatea o bate pe cea de la Biedronka (polonezii vor înțelege), dar îmi displace profund ce faci în România. Ieri, un prieten din Polonia mi-a spus că organizezi Săptămâna Franceză (perioadă în mare prețurile la produse din Franța sunt promoționale – n.r.) cu produse și prețuri bune. M-am decis să verific și eu.

Știu că prețurile din România sunt în general MAI MARI decât cele din Polonia la multe și multe produse (în special la cele de bază precum lapte, pâine și carne), dar NICI CHIAR AȘA! Ai două EXEMPLE de produse cu diferențe de preț de 50% între România și Polonia! Poți să îmi explici, te rog, cum este posibil ca oamenii să plătească MAI MULT, când ei câștigă MAI PUȚIN? PS: Un leu echivalează cu 1 zlot (Bine, este 0,9571 zloți)”.

A1

Cele două exemple date de clientul polonez arată clar o diferență uriașă între prețurile practicate în România de Lidl față de cele din Polonia. Astfel, dacă la noi brânza Camembert costă 9,99 de lei, clienții polonezi cumpără același produs, cu aceeași cantitate, de la același producător și retailer, la doar 6,66 de zloți. La buletele de cartofi, se menține o diferență scandaloasă: 6,99 de lei prețul în România față de 4,44 zloți cel din Polonia.

A2

Pentru că postarea clientului polonez, deși în limba engleză, a atras imediat atenția utilizatorilor români de Facebook, Lidl a venit cu un răspuns de-a dreptul strigător la cer și care nu a convins pe nimeni: ”Michal, îți mulțumim că ești interesat de oferta noastră. Referitor la întrebarea ta, noi ne străduim pe cât posibil să păstrăm prețurile la un nivel convenabil pentru clienții noștri, dar comparând prețurile, ar trebui să iei în considerare diferențele privind taxele (naționale – n.r.) și costurile logistice. Sperăm că răspunsul nostru a fost de ajutor și îți dorim o ședere plăcută în România”.

Raspuns-Lidl-Romania

Răspunsul dat de Lidl nu doar că nu a clarificat motivele pentru care același produs, fabricat în Franța, are prețuri foarte diferite în magazinele din alte state din UE, ci, mai mult, a stârnit comentarii care practic desființează argumentele aduse de retailer.

”Ce taxe??? Noi în România avem TVA de 9% față de polonezii care au 23%?!”, a replicat rapid Costin, un client Lidl din România. La rândul său, Andrei, a postat rapid: ”Lidl România, TVA în Polonia este aproape triplu la alimente. Vreți să spuneți că Lidl, care transportă în fiecare zi zeci de mii de tone de produse nu are o soluție pentru a transporta marfa cât mai ieftin???”.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Lidl, făcut praf de un polonez: La noi în Polonia, aceleași produse sunt cu 50% mai ieftine

  1. LIDL IN ROMANIA CALITATE GARANTATA GERMANA DUPA UN AN TOTA BEREA DISTRIBUITA SA TRANSFORMAT IN PORUMBAC ADICA APA HAMEI MALT PORUMB PENTRU FRAIERI DIN ROMNIA IN GERMANIA NU GASESTI O BERE CU PORUMB CA NU SE MAI NUMESTE BERE LA RAFTUL DE LA CASE VITAMINE ACUM 1 AN COSTAU 2.3 LEI ACUM 3.4 LEI AHA A CRESCUT EURO NU. A SCAZUT. SA SCUMPIT PETROLUL NU A SCAZUT ATUNCI CARE ESTE RASPUNSUL

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*