Ultimele Știri

Lidia Stanciu: Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei, nici măcar de dragul unei păci politice

Magistraţii nu vor negocia niciodată independenţa actului de justiţie, „nici măcar de dragul unei păci politice”, a declarat marţi preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, la şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

„Domnule preşedinte, justiţia în orice stat, şi cu atât mai mult într-o societate democratică, este un pilon al echităţii sociale, este un pilon al evoluţiei pozitive a acestei ţări. Domnule preşedinte, trebuie să v-o spun, şi nu vreau să se înţeleagă în niciun mod de către cei care ne ascultă că justiţia ar trebui să devină o supraputere statală, nu, dar magistraţii acestei ţări au înţeles că nu trebuie să negocieze niciodată independenţa justiţiei”, a declarat judecătorul Livia Stanciu.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a mai spus că este de acord cu afirmaţia şefului statului potrivit căreia un magistrat este independent atât cât doreşte el să fie independent.

„Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei, nici măcar de dragul unei păci politice”, a subliniat preşedintele ICCJ.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Lidia Stanciu: Nu vom negocia niciodată independenţa justiţiei, nici măcar de dragul unei păci politice

  1. Cand vor exista magistrati pedepsiti pentru decizile nelegale si abuzive pe care le-au dat in dosare si in special in dosarele in care CEDO a pedepsit Romania ,atunci se va ridica MCV singur de pe justitia romana putreda de corupta de interlopi cu legitimatie de la stat care au facut de rusine Judecatori corecti si drepti cu Caracter si Onoare in stiinta cartii care au invatat si studiat .Dovada avem ca ,in parchetul din Hunedoara se fac abuzuri foarte grave si nu raspund nici penal nici civil si nici nu sunt demisi ,pentru ei se prescriu faptele cu clasare ,este rusinos si dureros .

    Justitiarul de Hunedoara

  2. Atata timp cat pentru coruptie, nu s-au facut recuperari de prejudicii decat in proportie de 5%. Atata timp cat pedeapsa pentru coruptie de inalt nivel, oameni politici, administratie, justitie sunt pedepsiti cu … demisia si inaltare de la procuror la judecator, sau cel mult pedepse ridicole, asemenea celor care fura o roata de masina.

  3. Pana atunci … nu vorbim de justitie ci de o alta mafie!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*