Ultimele Știri

Liderul separatist de la Tiraspol a pierdut alegerile parlamentare

sevciuk

Liderul de la Tiraspol şi echipa s-a au suferit o înfrângere dureroasă în cadrul pretinselor alegeri desfăşurate ieri în regiunea transnistreană, informează UNIMEDIA.

Rezultatele preliminare arată că din cele 43 de locuri din aşa-zisul Soviet Suprem, 31 vor fi ocupate de către opozanţii echipei lui Şevciuk, susţinuţi de către grupul comercial Sheriff.

Opoziţia de la Tiraspol a sesizat mai multe încălcări în cadrul exerciţiului de vot exprimat ieri, prin vot multiplu, implicarea militarilor ruşi în cadrul agitaţiei electorale. Acest scrutin s-a desfăşurat sub paravanul unei lupte deschise între administraţia Şevciuk şi grupul comercial Sheriff.

Cu câteva zile înainte de alegeri, Evghenii Şevciuk declara că se va continua construcţia verticalei puterii în stânga Nistrului şi că vor fi revăzute rezultatele privatizării din regiune. Analistul politic Dionis Cenuţă declara că aceste alegeri sunt foarte importante pentru Evghenii Şevciuk în perspectiva pretinsului scrutin prezidenţial din 2016 şi asupra susţinerii din partea Moscovei.

Potrivit aşa-numitei Comisii Electorale Centrale de la Tiraspol la urne s-au prezentat 47% din populaţia cu drept de vot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*