Ultimele Știri

Liderul PMP Eugen Tomac și Ducu Bertzi sunt acuzați de abuz în serviciu

tomac

Ducu Bertzi a fost audiat joi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar în care este implicat și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac.

Potrivit unor surse judiciare, Ducu Bertzi este suspectat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, infracțiune săvârșită în calitate de membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune (SRR).

În urma unei sesizări a Corpului de control al premierului Victor Ponta, procurorii au început o anchetă asupra activității lui Ducu Bertzi și Eugen Tomac.

Sursele citate au precizat că faptele cercetate se referă la perioada 2010 — 2014, iar procurorii investighează modul în care CA al SRR a luat decizia de achiziționa acțiuni la o societate comercială, care deținea un post de radio în Republica Moldova.

Cercetările în acest dosar au fost începute în urma unei sesizări depuse de Corpul de control al primului-ministru, în care erau reclamate nereguli în legătură cu modul în care au fost cheltuite mari sume de bani la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus până în 2012 de Eugen Tomac.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*