Ultimele Știri

Liderul nord coreean, Kim Jong-un, absent la aniversarea partidului unic!

Națiunea coreeană a sărbătorit 69 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea. Liderul țării, Kim Jong-un, a lipsit de la eveniment. Mai mult, acesta nu a apărut în public de mai mult de o lună.

În anii precedenți, Kim a adus un omagiu tatălui său și bunicului la Palatul Kumsusan al Soarelui de la Phenian, la miezul nopții, împreună cu partidul și oficialii militari. Comunitatea internațională a urmărit cu atenție dacă Kim va apărea în public cu ocazia sărbătorii naționale. Absența lui întărește speculațiile asupra stării sale de sănătate, care ar fi precară.

Kim a dispărut din ochii publicului după participarea la un concert de la Phenian, cu soția sa, pe 3 septembrie. Absența sa de la evenimentele publice a dus la o serie de zvonuri, inclusiv că a murit sau că a fost omorât într-o lovitură de stat militară.

Oficialii guvernamentali și experții din Coreea de Nord spun că este probabil, ca Kim să sufere de probleme de sănătate, probabil legate de glezne. Se pare că acesta ar fi cazat la nord de Phenian, după cum a relatat ministrul sud-coreean al Apărării Han Min-koo. Kim Jong-un a fost văzut şchiopătând de mult timp.

Totuși autoritățiile vor să țină în secret starea de sănătate a liderului, în schimb aceștia se ocupă să ridice în slăvi munca pe care acesta o face în conducerea țării. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*