Ultimele Știri

Liderii zonei euro discută despre un eventual Grexit temporar şi reducerea datoriei

grexit

Cei 19 şefi de stat şi de guverne din zona euro examinează duminică seara, între altele, un Grexit temporar, în cazul în care nu se ajunge la un acord asupra unui plan de salvare a Greciei, şi dacă ţara are nevoie sau nu de o reducere a datoriei, relatează Associated Press.

În concluzia unui proiect – de patru pagini – cu propuneri, transmis şefilor de stat şi de guverne, pe care Associated Press precizează că l-a obţinut, miniştrii Finanţelor afirmă că Greciei i se vor oferi „negocieri rapide cu privire la o suspendare din zona euro, cu o eventuală restructurare a datoriei”, în cazul în care nu se ajunge la un acord asupra unui plan de salvare.

Măsura unui eventual Grexit temporar a fost pusă între paranteze în document – ceea ce înseamnă că le-a fost transmisă liderilor spre examinare.

În document, în care se arată că Grecia a parcurs un drum lung pentru a răspunde exigenţelor creditorilor, Eurogrupul afirmă că ţara ar putea avea nevoie de o finanţare de 82-86 de miliarde de euro (91-96 de miliarde de dolari).

Altă problemă aflată pe masa celor 19 lideri este dacă Grecia are sau nu nevoie de o reducere a datoriilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*