Ultimele Știri

VIDEO: Liderii lumii au mers la braț în marșul împotriva terorismului

Lideri politici de toate naționalitățile și religiile s-au întâlnit astăzi la Paris pentru a da un semnal clar împotriva terorismului. Astăzi, creștinii, musulmanii și evreii au mers la braț alături de sute de mii de cetățeni pentru a aduce un omagiu victemelor atacurilor teroriste.

Președintele Francois Hollande și lideri din Germania, Italia, Israel, Turcia, Marea Britanie, România, Polonia și teritoriile palestiniene, printre altele, au pornit în marș din Piața Republicii unde o mare de steaguri franceze și ale altor națiuni au creat un spectacol grandios.

Peste 2.200 de polițiști și soldați au patrulat pe străzile Parisului pentru a proteja marșul de eventuali atacatorii. Lunetistii au străjuit acoperișurile, iar sute de detectivi în civil s-au amestecat în mulțime. Canalizările și tunelurile subterane au fost percheziționate, iar stațiile de metrou de pe ruta marșului au fost închise. 

„Parisul este astăzi capitala lumii. Întreaga noastră țară se va ridica și va ocupa cea mai bună poziție”, a spus Hollande într-o declarație.

Șaptesprezece persoane, inclusiv jurnaliști și polițiști, au fost uciși în trei zile de violență care au început cu un atac la sediul ziarului Charlie Hebdo, cunoscut pentru atacurile sale satirice asupra islamului și a altor religii, precum și politicieni. Acesta s-a încheiat vineri cu o luare de ostatici la un magazin evreiesc unde patru ostatici și-au pierdut viața. 

Cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic David Cameron, prim-ministrul italian Matteo Renzi și Klaus Iohannis au fost printre cei 44 de lideri străini care au mărșăluit alături de Hollande. Secretarul General al ONU Ban Ki-moon, liderul israelian Benjamin Netanyahu, (care în urmă cu o zi a încurajat evrei francezi să emigreze în Israel) și președintele palestinian Mahmoud Abbas au fost de asemenea prezenți.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*