Ultimele Știri

Liderii de la Chișinău anunță lansarea alianței proeuropene

Coaliţia de guvernare va fi creată până la mijlocul lunii ianuarie, au anunțat liderii proeuropeni de la Chișinău. Tot atunci, va fi aleasă şi conducerea Parlamentului şi vor fi desemnaţi membrii Biroului Permanent al Legislativului. 

Liderii partidelor proeuropene susţin că, în prezent, consolidarea majorităţii parlamentare şi numirea noului Executiv sunt o prioritate. Ei au menţionat şi importanţa discuţiilor cu reprezentanţii opoziţiei.

„Eu cred că timpul care îl avem la dispoziţie este mijlocul lunii ianuarie. În perioada imediat următoare vom continua negocierile în vederea constituirii acestei majorităţi parlamentare şi împreună cu opoziţia parlamentară să acţionăm solidar pentru consolidarea societăţii noastre”, a spus preşedintele PLDM, Vlad Filat.

Democraţii s-au reunit în şedinţa Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, în care au convenit ca decizia finală privinddesemnarea noului Guvern să fie luată de Biroul Executiv al PLDM. Şi asta după finalizarea negocierilor pentru constituirea coaliției de guvernare.

„Eu cred că pe 12-13 ianuarie va fi următoarea şedinţă când vom anunţa şi coaliţia. Mai bine mai încet, dar bine. Aşa spune un proverb moldovenesc. Trebuie să decidem asupra coaliţiei în Parlament şi asupra Executivului”, a menţionat vicepreşedintele PDM, Dumitru Diacov.

Liberalii din Republica Moldova pledează pentru o coaliţie de guvernare diferită de cele precedente, fără a face alte precizări.

„Sunt mai multe drumuri pe care poţi să le alegi. Nu a fost hotărât încă acest drum. Nu este clară formula. Cea actuală – venită de la Hruşciov sau formula europeană, care este clar care este”, a afirmat preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Acum două săptămâni, Partidul Comuniștilor lui Vladimir Voronin, a anunţat că este gata să colaboreze cu viitoarea coaliţie de guvernare dacă va obţine controlul asupra unor instituții de stat, printre care Consiliul Coordonator al Audiovizualului, Curtea de Conturi şi Comisia Electorală Centrală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*