Ultimele Știri

Lider PNL şi deputatul UDMR Marko Attila-Gabor, implicaţi în dosarul şefei DIICOT

Elena Udrea - Sergiu Diacomatu - Elena Băsescu Sergiu Diacomatu

Sergiu Diacomatu este preşedintele PNL Sector 1, fiind cunoscut ca un apropiat al Elenei Udrea pe care a şi susţinut-o în campania pentru europarlamentare. Acesta a părăsit PMP şi s-a aşezat în fotoliul de şef al filialei PNL Sector 1. 

Diacomatu este cunoscut ca important om de afaceri şi a avut calitatea de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și GHEORGHE STELIAN, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, s-a dispus măsura controlului judiciar pe toată perioada desfășurării urmăririi penale, conform DNA.

Marko Attila Gabor este în prezent deputat în Parlamentul României din partea UDMR şi a ocupat funcţia de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., la data faptelor,  fiind acuzat de infracţiunea de abuz în serviciu. 

Marko_Attila

Fostul secretar de stat Marko Attila Gabor este nepotul liderului UDMR Marko Bela şi a mai fost acuzat de abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, decizia instanţei nefiind definitivă, scria târgmureşeanul.ro în iulie 2012. 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de Combatere a Corupției au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21.11.2014, a expertului evaluator Nuţiu Emil, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Nuţiu Emil ar fi falsificat acte pentru supraevaluarea terenurilor, astfel comisia ANRP din care făcea parte şi Alina Bica a aprobat despăgubirea cu 150 de milioane de euro lui Gheorghe Stelian, un apropiat al lui Dorin Cocoş, pentru un teren din Bucureşti care nu îi mai putea fi retrocedat în natură.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*