Licu: Ne-am sesizat pentru constituirea unui dosar penal pentru scurgerea de informații în dosarul Colectiv

colectiv

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat, marți, că l-a sesizat pe procurorul șef al Secției care instrumentează cazul Colectiv pentru constituirea unui dosar penal în cauză deoarece, a susținut el, ”s-a săvârșit infracțiunea de compromitere a intereselor Justiției”.

„Din păcate (…) a apărut în media un draft al rechizitoriului, de fapt, sincer, nu este nici măcar un draft, este un document de lucru al procurorilor. Mie îmi pare foarte rău că a apărut acel document în presă, este ceva inacceptabil, fapt pentru care vreau să vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de ieri am sesizat-o în scris pe doamna procuror-șef Secție, doamna Camelia Sutiman, pentru constituirea unui dosar penal în această cauză pentru că, din punctul meu de vedere, s-a săvârșit infracțiunea de compromitere a intereselor Justiției”, a spus Licu.

El a anunțat că dosarul Colectiv va fi trimis în judecată în circa o săptămână, procurorii lucrează la rechizitoriu, iar media va fi anunțată când documentul va fi finalizat.

„Nu este posibil să apară asemenea documente în media, cu tot respectul pentru informarea publică, cu atât mai mult cu cât este mai mult o dezinformare publică, acel document fiind efectiv un document de lucru al procurorilor”, a mai spus Licu.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *