Ultimele Știri

Liceul unde elevii sunt premiați dacă stau la ore. Ce pot câștiga cei care mai și învață ceva

elevi liceu tineri adolescenti

Profesorii sunt tot mai motivați să își facă elevii să stea la ore, iar asta nu este un lucru ușor. Printre atâtea tentații, cadrele didactice sunt nevoite să apeleze la creativitate pentru a le capta atenția și interesul elevilor.

CITEȘTE ȘI: Ideea inedită a unui profesor: pizza, tablete şi telefoane mobile pentru elevii care nu mai chiulesc

Câștigi o pizza, o pereche de căști sau chiar un telefon mobil dacă ai cele mai puține absențe. Iată ce idee i-a venit unui director de liceu din Iași ca să își stimuleze elevii să participe la cursuri.

Cu gândul la recompensă, adolescenții sunt tot mai prezenți la ore. Cei care și învață foarte bine pot câștiga o tabletă. 100 de elevi au fost premiați, pentru a doua oară, la Colegiul Tehnic de Transporturi din Iași. Directorul școlii spune că ideea i-a venit după ce a stat de vorbă cu adolescenții.

Viorel Bejan, director colegiul Tehnic de Transporturi Iași: „Cineva a zis că la ultima oră copiii au plecat mai repede să ajungă la cantină și am zis: hai că vă dăm o pizza ca să nu mai lipsiți. După semestrul I, comparativ cu anul trecut, avem 50% reducerea absențelor.”

Gabriel este în clasa a 12-a, și recunoasște că de când a fost lansată această competiție parcă lipsește tot mai puțin de la ore. „Înainte aveam un număr de 35 de absențe, iar după acest concurs am maxim 5 absențe. Mă luam cu colegii, hai să plecăm, hai să facem una alta”

Cosmin Adrian Leonte, elev: „Am câștigat la clasa cu cele mai puține absențe, avem 10 elevi fără nici o absență, am luat locul 2 și o să luăm data viitoare locul 1, suntem motivați. Am primit 4 cutii de pizza și o sticlă de suc.”

63 de elevi care n-au chiulit deloc au fost recompensați. Cadouri au primit și elevii silitori. Directorul școlii anunță o nouă premiere în aprilie și o alta la sfârșitul lunii iunie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*