Ultimele Știri

Liceele care se închid după dezastrul de la BAC. Directorii aruncă toată vina pe elevi, deși în unele promovabilitatea e ZERO

elevi

Liceele cu promovabilitate mică la examenul de Bacalaureat vor fi scoase din sistem. În județul Timiș, de pildă, inspectoratul le-a interzis directorilor să mai facă înscrieri.

Practic, anul acesta, dispare clasa a 9-a din aceste școli, iar peste 3 ani vor dispărea și celelalte. În 57 de licee din toată țara niciun elev nu a luat bacalaureatul anul trecut.

La liceul „Dimitrie Leonida” din Timișoara, anul trecut promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost de sub 6% la prima sesiune. Au fost însă și ani în care niciun elev nu a obținut diploma. Iată explicațiile profesorilor:

„Slabul interes al lor, faptul că nu-i atrage învățământul superior și se duc spre meserie. Asta cred că ar fi una dintre cauzele nepromovării unui număr mare de copii”, spune Marius Huzoiu, director Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Timișoara.

„În primul rând ei intră la liceu cu o notă foarte mică. Intră cu 1, 2, 3, și atunci e foarte greu să-l aduci la media 6. Și automat nivelul clasei e scăzut”, crede Cosmina Subu, profesor limba română.

„Ești pregătit pentru BAC?
-Hmm… între
-Ce înseamnă între?
-Comme ci, comme ca
-Ce materie crezi că îți va pune probleme?
-Matematica. Din cifre devin litere și te pierzi la un moment dat”, spune un elev.

Situația e asemănătoare și la liceul din satul Biled. Aici inspectoratul a mai aprobat înființarea unei singure clase profesionale.

„E o adevarată performanță să ajungi la 5, practic noi lucrăm la alfabetizare cu acești elevi și atunci rezultatele de la Bac nu sunt relevante. În ultimii ani am avut o rată mică la Bac. Mică, dar măcar am avut-o. Ceea ce noi considerăm că a fost un succes având materialul uman cu care lucrăm”, susține Daniel Borlovan, director Liceul Tehnologic din Biled.

Clasa a 9-a nu mai există încă de anul trecut în liceul din Ortișoara. Aici nimeni nu a obținut nota 6 la Bac 4 ani la rând.

Vara trecută în total 57 de licee din toată țara au avut promovabilitate 0 la Bac. Cele mai multe sunt în județele Maramureș și Sibiu. Sorin Câmpeanu, ministrul Educației la acea vreme, a anunțat că va analiza cazul fiecărui liceu în parte. Promovabilitatea la Bac a scăzut de la 69,30% la 45,72% în 2011- când a fost introdusă supravegherea cu camere video la examen.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Liceele care se închid după dezastrul de la BAC. Directorii aruncă toată vina pe elevi, deși în unele promovabilitatea e ZERO

  1. Dar de ce nu inchideti si scolile generale care ii promoveaza pe acesti elevi care au note de 1 la sfarsitul clasei a VIII? Nu ar trebui venit cu sanctiunea de jos in sus?
    Scolile generale cum isi justifica activitatea?

  2. SE LUCREAZA CU MATERIALUL CLIENTULUI! DACA MATERIALUL E PROST, DEGEABA VREI SA FACI DIN RAHAT BICI, SI SA MAI SI POCNEASCA! :))

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*