Liberalii îi cer demisia lui Negriţoiu: „Oamenii nu mai pot plăti RCA-ul”

  • Adrian Marinescu
  • 8 septembrie 2016
  • Politică
rca

În plin scandal RCA, presiunea devine din ce în ce mai mare pe umerii preşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

După ce s-a confruntat cu proteste şi scandaluri în stradă, preşedintele Autorităţii a aflat că va fi chemat şi în Parlament pentru a da explicaţii cu privire la situaţia din piaţă. Mai mult decât atât, astăzi, liberalii braşoveni, în frunte cu deputatul Maria Grecea şi senatorul Popa Nicolae Vlad, au cerut demisia preşedintelui ASF.

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, deputatul Partidului Naţional Liberal (PNL) Braşov, Popa Nicolae Vlad, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui ASF, despre care a declarat că „nu face nimic” şi că trebuie tras la răspundere pentru situaţia în care a ajuns piaţa asigurărilor. „Dacă îl controlaţi la avere pe domnul preşedinte al ASF-ului vă veţi minuna de cât poate să câştige în euro acest conducător de instituţie. Domnul acesta, care ar trebui să supravegheze şi să reglementeze în domeniul financiar activitatea în ţară, nu face nimic chiar dacă societăţi de asigurări ridică cu 300%, 400%, 500% nivelul RCA”, a declarat deputatul Popa.

Mai mult decât atât, braşoveanul s-a declarat scandalizat de situaţia în care au ajuns atât societăţile de transporturi, cât şi persoanele fizice care nu îşi mai pot permite să plătească. „Statul trebuie să fie atent cum, cât şi de ce trebuie plătită această povară. Este o povară, întrucât atât societăţile de transportatori, cât şi persoanele fizice nu mai pot să o suporte. Acel prag de suportabilitate a fost depăşit şi astfel sunt puse în pericol activităţile firmelor. Şi aşa se produce un prejudiciu, pentru care cineva va trebui să plătească, adică ASF şi preşedintele acestei instituţii”, a conchis Popa Nicolae Vlad. 

Mişu Negriţoiu se află în postura de a da explicaţii în faţa unei comisii parlamentare cu privire la situaţia în care a ajuns piaţa asigurărilor şi majorarea excesivă a poliţelor RCA. Recent, s-au organizat mai multe valuri de nemulţumiri din partea populaţiei, care s-au concretizat în proteste. La 1 aprilie 2014, plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat numirea lui Mișu Negrițoiu în funcția de președinte al Autorității. Potrivit declaraţiei sale de avere, Negriţoiu a încasat în 2015, lunar, un salariu de peste 13.000 de euro de la ASF.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *