Ultimele Știri

Lia Olguța Vasilescu a fost trimisă în judecată pentru luare de mită și spălare de bani

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită și spălare de bani. 

În calitate de candidat, aceasta ar fi determinat mai mulți oameni de afaceri să efectueze diverse sponzorizări, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, în anul 2012. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a PSD.

În cadrul „donațiilor” respective, inculpata Vasilescu Lia Olguța a primit de la un om de afaceri, ca urmare a exercitării influenţei sale politice, suma de 25.000 euro pentru plata concertului susţinut de un artist străin, bani pe care i-a remis cash (plus încă 25.000 euro, a căror provenienţă nu a fost stabilită), în preziua concertului din 14.05.2012, unei persoane organizator evenimente. Aceasta din urmă a achitat suma totală de 50.000 euro staff-ului artistului respectiv, conform contractului depus la dosarul cauzei.

În același context și în aceeași calitate, inculpata și-a folosit influența în scopul obținerii de la un alt om de afaceri a unor materiale electorale conținând imaginea candidatului Lia Olguța Vasilescu și sloganuri de campanie electorală, în valoare de 44.241,96 euro.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată Preda Radu Cosmin, la data faptelor administratorul public al Craiovei, pentru complicitate la luare de mită și  instigare la spălare de bani, și Popescu Elena Daniela, la data faptelor reprezentant al unei asociații non profit, sub acuzația de complicitate la luare de mită și spălare de bani, conform Realitatea.net.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*