Legea salarizării a fost retrasă. Ministrul Muncii ar putea demisiona

bani

Negocierile cu sindicaliştii, care au avut loc la ministerul Muncii, au dus la blocarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului Cioloş pe Legea salarizării. Ministrul Muncii Claudia Costea a anunţat că proiectul de lege va fi retras mâine. Liderul de sindicat din învăţământ, Anton Hadăr, a afirmat că doamna ministru a lăsat impresia că îşi va da demisia în cursul zilei de mâine la începutul şedinţei de guvern. 

Liderul CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că, după două ore de discuţie, Guvernul a înţeles mesajul partenerilor sociali – sindicate şi patronate, iar ministrul Muncii, Ana Costea, şi-a asumat răspunderea la finalul discuţiilor de a retrage mâine oficial, din Guvern, acest act normativ.

„E un pas înainte în vederea rezolvării probemelor”, a declarat Hossu.

Liderul Federaţiei Alma Mater a declarat că ministrul Muncii chiar s-a simţit depăşită de situaţie. „A lăsat impresia că îşi va da demisia”, a afirmat Anton Hadăr.

Liderii din educaţie vor protesta începând de luni în faţa Guvernului. Potrivit sindicaliştilor, acest proiect măreşte diferenţa între cei cu venituri mari şi cei cu venituri mici. 

Potrviit proiectului, ar urma să piardă bani dascălii, de la debutanţi până la cei cu 40 de ani vechime, în timp ce în sănătate majorările salariilor vor fi de doar câţiva lei, au acuzat sindicaliştii. În ciuda promisiunilor Guvernului, proiectul prevede majorări nesemnificate în categoria salariilor mici, au mai spus sindicaliştii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *