Ultimele Știri

Legea privind securitatea cibernetică a fost repinsă de senatori

Proiectul de lege privind securitatea cibernetică a fost repins de Plenul Senatului după ce acesta a fost declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

Raportul Comisiei juridice a fost respingere a proiectului de lege ca urmare a deciziei Curții Constituționale, prin care proiectul de lege a fost declarat neconstituţional în ansamblul său.

Proiectul de lege a fost respins cu 90 de voturi „pentru”, o abţinere şi niciun vot „împotrivă”. Proiectul fusese deja respins de Camera Deputaţilor, Senatul fiind Camera decizională.

Plenul Curţii Constituţionale a analizat, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii privind securitatea cibernetică, obiecţie formulată de un 69 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal.

„Curtea a reţinut că întregul act normativ suferă de deficienţe sub aspectul respectării normelor de tehnică legislativă, coerenţă, claritate, previzibilitate, precum şi sub aspectul respectării procedurii legislative, prin lipsa avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, elemente de natură a determina încălcarea art.1 alin.(5) din Constituţie, care consacră principiul legalităţii, şi a prevederilor art.119 din Legea fundamentală, referitoare la atribuţiile CSAT”, se arată într-un comunicat de presă al CC.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*