Ultimele Știri

Legea prevenției, respinsă de Comisia de Sănătate din Camera Deputaților

camera deputatilor

Comisia pentru sănătate a Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege privind prevenţia în sănătate. Preşedintele comisiei, Florin Buicu, a anunțat că proiectul va fi discutat şi votat în Senat, după care se va întoarce la Camera Deputaţilor care este for decizional.

Noi am respins proiectul iniţial, care modifica structura Guvernului prin înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Prevenţie în Sănătate. În acea formă, Camera Deputaţilor era prima Cameră sesizată, iar Senatul decizională. Prin propunerile de amendamente venite din partea iniţiatorilor s-a scos complet Agenţia Naţională de Prevenţie în Sănătate din lege, iar în aceste condiţii Camera a devenit decizională.

Florin Buicu- preşedintele Comisiei pentru Sănătate

El a precizat că proiectul, în noua formă, care are doar partea de prevenţie, va ajunge la Senat şi ulterior se întoarce la Cameră.

Șeful Comisiei pentru Sănătate a mai spus că ar fi fost corect ca iniţiatorii să ia la cunoştinţă de propunerile societăţii civile de modificare a proiectului şi să-l retragă de la Cameră, pentru a-l depune la Senat ca primă Cameră sesizată.

Plenul Camerei Deputaţilor ar urma astfel să ia o decizie cu privire la soarta proiectului care vine din partea PNL. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*